Services

 

Maatwerk
De apotheker en zijn assistentes zijn in staat om zeer speciale, niet bij fabrikanten te verkrijgen geneesmiddelen, zelf te maken. Die zijn dan voor u alleen bereid, omdat niet ieder mens gelijk is en soms individuele zorg nodig heeft.

Wilt u de apotheker spreken?
Als u een gesprek wilt met de apotheker, kunt u het beste (telefonisch) een afspraak maken. Dan weet u zeker dat u hem direct kunt spreken en dat hij voldoende tijd heeft.
Op maandagen van 10.00 uur tot 11.00 uur is er standaard een inloopspreekuur waarin u persoonlijk uw vragen aan de apotheker kunt stellen.

Bezorgdienst
Voor de klanten die ziek of slecht ter been zijn en niet naar de apotheek kunnen komen, hebben wij een gratis bezorgdienst. U kunt uw huisarts of de apotheek vragen of iets bezorgd kan worden.

Diabetes testmateriaal
Ook diabetestestmateriaal kunt u bij ons verkrijgen. De meest gangbare merken teststrips kunnen wij uit voorraad leveren. Ook kunnen wij u uitleg geven over het gebruik van de meter en dit met u oefenen. Bij de teststrips en injectienaalden krijgt u gratis een afvalcontainer die, wanneer deze vol is bij ons weer omgeruild kan voor een lege.

Incontinentie artikelen
Wij kunnen de klanten uitgebreid informeren over het gebruik van incontinentie artikelen. Dit gebeurt discreet in een aparte ruimte. Van diverse artikelen zijn proefmonsters aanwezig die gratis worden meegegeven. Indien er een machtiging voor vergoeding bij uw verzekering nodig is, wordt dat door de apotheek geregeld.
 

Inhalatie-instructie
Wanneer een patiënt voor het eerst een geneesmiddel gaat gebruiken dat geïnhaleerd dient te worden, wordt er een inhalatie-instructie aangeboden. In een aparte ruimte oefent de apotheker of zijn assistente met de patiënt het inhaleren van het medicijn en geeft uitleg over het gebruik en de werking. U kunt ons altijd om een inhalatie-instructie vragen.

Reizigersadviezen
Wanneer u van plan bent een verre reis te maken kunt u bij apotheek Medistate persoonlijk advies inwinnen. Hiervoor dient u een vragenformulier in te vullen, waarna de apotheker u uitgebreid schriftelijk zal adviseren welke inentingen, malariatabletten en andere voorzorgsmaatregelen er nodig zijn. Dit advies wordt mondeling toegelicht. Het formulier kunt u vervolgens bij uw huisarts afgeven, de huisarts zal een recept aan de apotheek doorgeven en u kunt een afspraak maken voor het toedienen van de vaccinaties.

Rechtstreekse declaratie naar de verzekering
Indien uw verzekering en polisnummer bij ons bekend zijn, kunnen wij de rekening van de geleverde artikelen rechtstreeks naar uw verzekering sturen. U hoeft er dan zelf niet meer naar om te kijken. Echter, houdt u er rekening mee dat niet alle medicijnen (volledig) worden vergoed.

Om rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij te kunnen declareren, is het wel noodzakelijk dat u ons meteen op de hoogte brengt van wijzigingen in uw verzekeringsnummer en/of verzekering.